Commerieel product manager accountants & boekhouders (Regio Eindhoven)

Voor drie bekende online boekhoudkundige programma’s organiseer jij de online strategie en commerciële uitingen. Je bereikt een doelgroep die zelf al veel verstand heeft van de inhoud. Jouw doel: de mooie producten (bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl!) doen het online uitstekend.


Voor drie bekende online boekhoudkundige programma’s organiseer jij de online strategie en commerciële uitingen. Je bereikt een doelgroep die zelf al veel verstand heeft van de inhoud. Jouw doel: de mooie producten (bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl!) doen het online uitstekend.


Over de functie

De organisatie e-Boekhouden.nl ken je vast al van naam, ook als je zelf helemaal niets te maken hebt met online boekhoudkundige programma’s. Naast dat online programma zijn er twee andere producten waar accountants en boekhouders veel gebruik van maken: e-Boekhouden.be en het aangifteprogramma Fiscaal-online.nl. Als commercieel product manager ben jij verantwoordelijk voor de (online) commerciële doelen van alle drie de programma’s. Je richt je daarvoor uiteraard op de doelgroepen. Je maakt ‘market plannen’, lanceert commerciële uitingen en online producten en onderzoekt wat er speelt in de markt en bij de concurrentie. Zo bereik je accountants en boekhouders op de beste manier en dat is belangrijk in een online markt vol marketingactiviteiten en een focus op conversie.

Vanwege jouw centrale rol binnen de organisatie werk je intensief samen met diverse collega’s van verschillende afdelingen. Aan commerciële plannen en uitingen, voor de markt en met de producten van e-Boekhouden. En uiteraard spreek je vertegenwoordigers van de ondernemers, verenigingen en stichtingen. Het meest intensief werk je samen met de product owner van e-Boekhouden.nl en algemeen directeur Willem. Willem spraken we trouwens een paar jaar geleden over e-Boekhouden.nl en de moederorganisatie Cloud Innovations, lees hier het interview op onze website. Dit is de inhoud van de functie voor e-Boekhouden.nl en e-Boekhouden.be: 


  • Je maakt plannen. Voor de doelstellingen op de korte en lange termijn. Dat doe je samen met de diverse accountmanagers.
  • Je geeft invulling aan die plannen, hoe realiseert je als organisatie de doelen?
  • Je initieert projecten, voor jouw producten en voor de doelgroep.
  • Je adviseert de product owner over de markt en concurrentie. Waar liggen kansen, waar bedreigingen?
  • Met de product owner kijk je bovendien op welke manier je de dienstverlening nog kunt verbeteren. Op basis van marketingonderzoek en gebruikersonderzoek. 
  • Je volgt de uitstraling en het succes van alle commerciële uitingen.
  • In samenwerking met alle afdelingen zorg je ervoor dat de plannen, doelen en commerciële acties een succes worden.

Fiscaal-online.nl is een ander online programma. Je werk voor dat programma heeft veel te maken met het bepalen van de strategie. Daarvoor:

  • Breng je de markt in kaart, daarvoor kijk je ook naar de behoefte van (toekomstige) klanten.
  • Heb je veel externe contacten, met bijvoorbeeld de stakeholders in die markt.
  • Maak je commerciële keuzes en bepaal je aan de hand van de bovenstaande punten wat de strategie zal worden.

Goed om te weten! Deze vacature staat ook open voor een hele andere doelgroep: ondernemers, verenigingen en stichtingen. In die functie werk je alleen voor het programma e-Boekhouden.nl. Spreekt dat je meer aan? Kijk dan hier.  

Vacaturedetails

Locatie
Geldrop
Salarisindicatie
€4000 – €5500
Dienstverband
Vast (vanaf 32 uur)

Jouw werkgever

e-Boekhouden.nl is een professioneel en tegelijkertijd qua sfeer ook familiair bedrijf dat al ruim 20 jaar professionele software ontwikkelt. Naast e-Boekhouden.nl is er e-Boekhouden.be en aangifteprogramma Fiscaal-online.nl. De organisatie is als het gaat om de producten zeer online gericht, binnen het bedrijf is dat best anders. Met gratis lunches, veel (sportieve en gezellige) activiteiten, een vitaliteitsprogramma, anti-overwerk regels en, jawel Geldrop, ‘Brabantse gezelligheid’. Belangrijk is: ‘we doen het samen’. Je bent zeer welkom bij e-Boekhouden.nl!


Wij bieden

  • Een functie voor minimaal 32 uur, met flexibele werktijden. Deels thuis werken kan.
  • Gratis goede lunch, doorbetaalde pauze en allerlei sportieve (en ook gezellige) activiteiten naast je werk.
  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie, waar je tegelijkertijd ook nog kunt leren terwijl je aan het werk bent. 
  • Een onbeperkt opleidingsbudget.
  • Een bruto maandsalaris tussen € 4.000,- tot € 5.500,- op basis van 40 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Wij vragen

  • Je hebt een opleiding en werkervaring in sales of marketing. Bijvoorbeeld bedrijfskunde of commerciële economie.
  • Die werkervaring wil je gebruiken om de drie merken proactief naar een hoger niveau te brengen.
  • Kennis van de doelgroepen accountants en boekhouders is mooi meegenomen, maar het hoeft niet.
  • Het is voor deze baan belangrijk dat je commerciële kansen ziet. Tegelijkertijd houd je ook goed in de gaten wat de klanten willen!
  • Je geeft graag advies en bent daar eigenlijk ook best goed in.
  • Je werkt samen én neemt graag zelf initiatief als het om jouw producten gaat.
  • Vanwege alle contacten en commerciële uitingen is het belangrijk dat je vloeiend Nederlands schrijft en spreekt.

Interesse in deze baan?

Peter beantwoord je vragen graag telefonisch via 06-82785910 of via de mail. Een WhatsApp bericht sturen kan natuurlijk ook.

Solliciteren

e-Boekhouden.nl heeft Werfum professionals gevraagd om voor deze vacature te werven. Dus de eerste stap nu is: neem contact op met Peter Stemerding. Hij vertelt je alles over de organisatie en natuurlijk vacature. Goed om nu alvast te weten is dat je tijdens je werk alle kansen krijgt om verder in deze functie te groeien. Dus solliciteer vooral ook als je nog zoveel ervaring hebt als strateeg, maar juist wel in projectmatig of doelgroepgericht werken. 

Voor de procedure bij de organisatie zelf is een assessment onderdeel van de procedure.

Solliciteren


98156

87012

Commerieel product manager accountants & boekhouders (Regio Eindhoven)