Samen werken aan een leuke snelkookpan

Marloes Prinsen (Juridisch Loket) en Peter Stemerding (Werfum) waren vroeger collega’s. Ze werkten graag samen, vervolgden hun weg en hielden contact. En toen belde Marloes Peter: ‘Het Juridisch Loket zoekt mensen en jij werkt bij Werfum. Kun je misschien iets voor ons betekenen?’ Dat kon Peter. Hij vertelde Marloes over de manier waarop Werfum werkt. Over gericht werven en over mensen in zijn netwerk die latent werk zoeken en misschien wel heel veel interesse hebben in die baan bij Het Juridisch Loket. Marloes, op haar beurt, nam Peter mee in haar organisatie, waar op dit moment veel gebeurt. Inmiddels zijn er vier nieuwe collega’s aangenomen.

Marloes: ‘Werfum wilde weten wat voor organisatie we zijn. Waar we mee bezig zijn. Het Juridisch Loket is in transitie. Het afgelopen jaar (2022) hebben we een nieuwe visie geformuleerd. Hoe kunnen we mensen (rechtzoekenden) beter vinden en helpen? Ons richten op mensen die ons het hardst nodig hebben? De problematiek voor de rechtzoekenden die we helpen wordt complexer. Daarom vind je Het Juridisch Loket op steeds meer plaatsen in Nederland, dichter bij de mensen met juridische vragen. We werken aan oplossingen. Als je bij ons komt werken dan kom je door die transitie niet meteen in een gespreid bedje. We stropen de mouwen op en er is veel werk. Het is een hele leuke snelkookpan.’

Omdat een van de leidende principes van de vernieuwde visie is om meer in de buurt te zijn, waren er ook meer hr-adviseurs nodig, mensen die weten wat er speelt op de verschillende locaties in het land.

Waarom je kiest voor Het Juridisch Loket
‘Je kiest voor een werkgever met een maatschappelijke insteek en maatschappelijk doel. Er zijn zoveel mensen die problemen hebben. Daar wil ik me voor inzetten en mijn collega’s willen dat ook. We werken samen aan een toekomstbestendige organisatie, met collega’s die intrinsiek gedreven zijn. Waar het gaat om het belang van de rechtzoekende. Hoe kunnen we zo goed mogelijk helpen? Dat vinden we belangrijker dan bijvoorbeeld status binnen een organisatie.’

Een sollicitatietip van Marloes
‘Neem eerst een kijkje in de keuken. Dan weet je waar je voor kiest. Een van de nieuwe collega’s die via Werfum is komen werken heeft eerst een halve dag meegelopen op de afdeling. Zo’n ochtend meelopen zegt meer dan drie sollicitatiegesprekken. De sollicitant ziet dan wat het werk concreet inhoudt en proeft de sfeer in het team. De werkgever ziet de sollicitant in actie en krijgt een realistische indruk van de kennis en vaardigheden. Want je wilt natuurlijk dat je duurzaam voor elkaar kiest. En de nieuwe collega kreeg meteen zin om aan de gang te gaan.’

Hoe doet die man dat en taart
‘Wij zijn positief verrast door het samenwerken met Werfum. Mijn manager zei: hoe doet die man dat? Nou, met een berg ervaring, door te weten wat je doet en een hoop tijd en aandacht. Dat maakt dat het een succes wordt.’ En dan krijg je van Werfum een taart, flink wat taarten: vier inmiddels.

Marloes Prinsen is senior hr-business partner. Bouwen is op dit moment een centraal woord in haar leven. Vanwege de transitie bij Het Juridisch Loket en omdat ze net zelf een huis heeft gebouwd. De tuin volgt nog.

Werfum werkt voor jou

Kennismaken

Werfum wil mensen en organisaties een stukje verder helpen. Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Solliciteer op één van onze vacatures of neem meteen contact met ons op. En bereid je voor op de vraag: waar krijg jij energie van? Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we welke baan het best bij jou past. Inclusief de organisatie, het team en de locatie. Daarna begint de sollicitatie echt.

Op gesprek

Elk sollicitatiegesprek bij een organisatie bereiden we samen voor. Wij delen onze kennis over het bedrijf en het team. Jij vertelt en bepaalt waarom jij juist daar wilt werken. Daarna ga je op gesprek. Ben je enthousiast? Dan is het echt tijd voor verandering: voor een vaste baan, opdracht of tijdelijk project waar jij energie van krijgt.

Werk dat je leuk vindt

Gefeliciteerd! Je hebt de baan gevonden die bij je past en die je energie geeft om er iets van te maken. Bij een werkgever die dat ziet en waardeert. En wij houden contact.