Samen bouwen aan de marketingafdeling, maar eerst een heel leuk gesprek

Sinds november 2021 is Sam van de Wiel Marketing Manager bij B&G Hekwerk, een plek waar hij kan werken aan de marketingafdeling, een hecht team en de organisatie. B&G Hekwerk is onderdeel van de S4G groep en het grootste bedrijf binnen die groep. De marketingafdeling werkt daarom niet alleen samen met de collega’s van B&G Hekwerk, maar ook voor de andere bedrijven. Dat is nieuw en maakt dat de marketingafdeling bijna de functie vervult van een eigen bureau met meerdere opdrachtgevers. In een prachtige studio en mooi nieuw pand. De studio wordt op dit moment nog een beetje ingericht, zodat de afdeling helemaal een eigen karakter krijgt.

‘We veranderen de afdeling van een eerder onderschoven onderdeel naar een gecentraliseerde plek met meerdere specialismes. Op het gebied van strategie, met een grafisch ontwerper en natuurlijk een online marketeer.’ Voor die vacature zoekt Werfum de juiste kandidaat.

Wat zal de eerste opdracht zijn voor de nieuwe collega?
‘Het opzetten van de onlinestrategie. B&G Hekwerk is op dit moment de tweede speler in de markt en we willen natuurlijk tweede blijven. Je doet onderzoek en begint bij de basis. Want jij bent de specialist. Je geeft advies en dan kijken we samen of het werkt. De eerste twee grote uitdagingen zijn vervolgens de corporate leads en het werven van personeel voor de organisatie.

Tegelijkertijd, en dan gaan we al naar de volgende stap, wil ik graag weten van collega’s wat ze leuk vinden om te doen. Waarin wil jij je ontwikkelen? En hoe kunnen we daar invulling aan geven? Ik luister graag naar wat collega’s willen.’

Wat maakt het werken bij B&G Hekwerk zo leuk?
‘Het is een platte organisatie en je hebt nauw contact met wie je maar wilt. Niets gaat vanzelf, we zijn allemaal mensen. Dus als je een idee hebt, dan luisteren we altijd. En je mag grappen maken, de grappen zijn hier soms lomp, maar bij mij past dat in ieder geval heel goed. We houden niet van poespas en de lijnen zijn kort.’

Wat is jouw tip voor een sollicitant?
‘Bereid je voor op een sollicitatiegesprek dat niet standaard is. We zijn heel los en zo ziet het gesprek er ook uit. Kies maar, wil je de zakelijke kant op of juist een persoonlijk gesprek? Ik houd ervan om een andere vraag te stellen. En van open en transparant.’

Het kan dus zomaar zijn dat je tijdens het gesprek met Sam nadenkt over het smeren van je boterham. Na het interview gebeurde dat in ieder geval wel bij Werfum!

Wil je ook op gesprek? Lees de vacature op onze website en solliciteer bij Werfum.

Werfum werkt voor jou

Kennismaken

Werfum wil mensen en organisaties een stukje verder helpen. Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Solliciteer op één van onze vacatures of neem meteen contact met ons op. En bereid je voor op de vraag: waar krijg jij energie van? Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we welke baan het best bij jou past. Inclusief de organisatie, het team en de locatie. Daarna begint de sollicitatie echt.

Op gesprek

Elk sollicitatiegesprek bij een organisatie bereiden we samen voor. Wij delen onze kennis over het bedrijf en het team. Jij vertelt en bepaalt waarom jij juist daar wilt werken. Daarna ga je op gesprek. Ben je enthousiast? Dan is het echt tijd voor verandering: voor een vaste baan, opdracht of tijdelijk project waar jij energie van krijgt.

Werk dat je leuk vindt

Gefeliciteerd! Je hebt de baan gevonden die bij je past en die je energie geeft om er iets van te maken. Bij een werkgever die dat ziet en waardeert. En wij houden contact.