Werken aan A Great Place to Work

Els Stuurman is sinds juni 2021 manager bij Oogwereld. ‘Het is een gedreven organisatie met een fijne sfeer.’

Els Stuurman is sinds juni 2021 manager bij Oogwereld. ‘Het is een gedreven organisatie met een fijne sfeer. Wat mij direct opviel was de groei. Zo’n beetje elke maand wordt er wel een nieuwe winkel aangesloten, of een groep winkels. Het gaat heel goed!’ De nieuwe winkels behouden hun authenticiteit.

Wat heb je het afgelopen jaar bereikt?
‘De afdeling HR bestond nog niet echt toen ik begon. Maar er was natuurlijk wel behoefte aan. Bijvoorbeeld als je denkt aan persoonlijke aandacht, training & ontwikkeling, verzuimbegeleiding, jubilea, een diploma of nieuw contract. Zulke zaken verdienen aandacht. Want er werken inmiddels 400 mensen bij Oogwereld. Samen bouwen we dat leuke huis, aan de ‘great place to work’ Oogwereld. Eigenlijk hebben we op onze afdeling met van alles en nog wat wel iets te maken.’

Welke woorden passen bij Oogwereld?
‘In ieder geval het woord experts. Mijn collega’s zijn lokale helden, echte Meesters voor het Oog. En er werken experts bij de meer dan 70 high-end optiekzaken in Nederland en België. Je bent daarom steeds in contact met collega’s (onze interne klanten) uit alle windstreken, van Leeuwarden tot Maastricht en van Haaksbergen tot Breda. Voor de beste oogzorg en mooiste oogmode ben je bij ons aan het juiste adres!’

Op het backoffice in Den Bosch werken ongeveer 30 mensen. Dat zijn bijvoorbeeld collega’s op de afdelingen Finance, Marketing en Business Development. ‘En bij het backoffice vallen natuurlijk de Sales Managers en  Integratiecoaches ook onder, die een ‘rijdend’ kantoor hebben en dagelijks meerdere winkels bezoeken en begeleiden. Bij hen passen de woorden gedrevenheid en samenwerken.

Iedereen is uniek
‘Ik wil graag weten wat mensen echt bezighoudt. En daar past mijn hobby ook bij: portretfotografie. Iedereen is uniek, bijzonder (en fotogeniek), vind ik. En iedereen laat iets zien waar je trots op kunt zijn. Al pratende leer je elkaar goed kennen en dat leg ik vast.’

Wat is jouw werktip?
‘Blijf altijd nieuwsgierig. Neem niet zomaar genoegen met iets, blijf kritisch en denk mee. En voel je vertrouwd, gehoord en gezien. Niets is namelijk stom!’

Kom werken bij Oogwereld
Werfum werft voor Oogwereld en dus ook voor de functie HR Officer. Neem contact op met Peter Stemerding (06 – 682 78 59 10) of reageer via onze website.

Werfum werkt voor jou

Kennismaken

Werfum wil mensen en organisaties een stukje verder helpen. Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Solliciteer op één van onze vacatures of neem meteen contact met ons op. En bereid je voor op de vraag: waar krijg jij energie van? Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we welke baan het best bij jou past. Inclusief de organisatie, het team en de locatie. Daarna begint de sollicitatie echt.

Op gesprek

Elk sollicitatiegesprek bij een organisatie bereiden we samen voor. Wij delen onze kennis over het bedrijf en het team. Jij vertelt en bepaalt waarom jij juist daar wilt werken. Daarna ga je op gesprek. Ben je enthousiast? Dan is het echt tijd voor verandering: voor een vaste baan, opdracht of tijdelijk project waar jij energie van krijgt.

Werk dat je leuk vindt

Gefeliciteerd! Je hebt de baan gevonden die bij je past en die je energie geeft om er iets van te maken. Bij een werkgever die dat ziet en waardeert. En wij houden contact.