Een werkplek tussen en met mensen

Vier dagen per week werkt Gerwin Groeneveld op locatie, bij een verzorgingstehuis. Daar wordt het brandmeldsysteem binnenkort vernieuwd, maar eerst moet alles goed voorbereid worden. En dat doet Gerwin. Hij werkt via Werfum als monteur beveiligingstechniek bij NBA Beveiligingstechniek.

‘Ik werk direct bij de klant. Voor dit verzorgingstehuis moeten zo’n 700 brandmelders, inclusief brandmeldcentrale, vervangen worden en dat is een grote klus.’ Tijdens het werk spreekt Gerwin veel bewoners, want ‘contact is helemaal mijn ding. Uiteraard kom ik bij bewoners langs. Na een praatje over wat ik kom doen ga ik aan het werk. Deze gesprekken zijn kort, zo’n 10 minuten, maar we herkennen elkaar direct, komen elkaar vaker tegen in het huis en groeten dan ook altijd vriendelijk.’

Gerwin maakte in 2021 de stap van een baan in de IT naar de functie van monteur. ‘Ik heb 20 jaar in de IT gewerkt. Tot de coronacrisis bij een heel groot bedrijf waar ik gedetacheerd was. Daarna ging ik werken op een kantoor met 1 collega en weinig tot geen klantcontact. En toen kwam het moment waarop ik zei: ik stop ermee. Het kantoor is mijn ding niet. Ik zag deze vacature bij Werfum, had een goed gesprek en kon beginnen. In mijn vrije tijd vind ik het nog wel leuk om te programmeren en om mijn kennis van systeembeheer toe te passen in de praktijk.’

Het kantoor ruilde Gerwin dus in voor NBA, meer techniek en een werkplek tussen en met mensen. Na de voorbereidingswerkzaamheden in het verzorgingstehuis werkt straks heel NBA mee aan het installeren van de nieuwe brandmeldinstallatie. Op locatie werkt Gerwin meestal samen met collega Ronnie, waarmee hij een dag per week ook andere klanten bezoekt, zakelijk en particulier. Voor reparatieklussen aan bijvoorbeeld een intercom-systeem of om systemen aan te leggen. Op vrijdag komen ze allemaal bijeen voor een borrel. Tijdens een van die borrels beloofde Gerwin toch nog even iets uit te zoeken op het gebied van systeembeheer. Zo is je werk je hobby en ben je met je hobby bezig op je werk. ‘Doe de dingen die je leuk vindt’, aldus Gerwin.

Werfum werkt voor jou

Kennismaken

Werfum wil mensen en organisaties een stukje verder helpen. Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Solliciteer op één van onze vacatures of neem meteen contact met ons op. En bereid je voor op de vraag: waar krijg jij energie van? Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we welke baan het best bij jou past. Inclusief de organisatie, het team en de locatie. Daarna begint de sollicitatie echt.

Op gesprek

Elk sollicitatiegesprek bij een organisatie bereiden we samen voor. Wij delen onze kennis over het bedrijf en het team. Jij vertelt en bepaalt waarom jij juist daar wilt werken. Daarna ga je op gesprek. Ben je enthousiast? Dan is het echt tijd voor verandering: voor een vaste baan, opdracht of tijdelijk project waar jij energie van krijgt.

Werk dat je leuk vindt

Gefeliciteerd! Je hebt de baan gevonden die bij je past en die je energie geeft om er iets van te maken. Bij een werkgever die dat ziet en waardeert. En wij houden contact.