Als je wilt leren, dan kun je leren

Aan het einde van zijn werkdag, op een donderdag in maart, vertelt Maurice van der Heide dat hij die dag een keuken heeft gemonteerd in een woning van een woningbouwvereniging. Maurice werkt via Werfum bij bouwkundig onderhoudsbedrijf Gils. ‘Het leukste van het werk is dat het afwisselend is en dat ik elke week bij andere mensen ben. De ene week zijn dat oudere mensen van in de tachtig en de andere week jonge mensen die net hun eerste woning hebben. En natuurlijk de organisatie Gils zelf: de manier waarop ik twee maanden ontvangen werd, ik was er meteen één van het team. Dat is allemaal heel mooi.’

Maurice vandaag
Maurice gaat in een woning aan de slag nadat eerst de keuken is verwijderd en daarna de loodgieter en installateur zijn geweest. De dagen waarop dat gebeurt volgen elkaar op, zodat mensen zo kort mogelijk zonder keuken zitten.

En morgen
En wat ga je morgen doen? ‘Dan is het vrijdag, meestal ga ik dan op pad voor serviceklussen, want op een vrijdag slopen we natuurlijk geen keukens. Waarschijnlijk ga ik kijken naar een dak, het heeft kort geleden gestormd en er zijn meldingen van losse dakpannen. Op zo’n dag spreek ik de planning als ik ergens klaar ben en ga ik zo verder naar een volgende klus.’ Na die klussen is het weekend. En dan kun je Maurice tegenkomen op het water, in de omgeving van Giethoorn. Om lekker te varen in zijn eigen bootje, met familie.

De tip van Maurice
‘Sta open om te leren. Zelf heb ik geen bouwtechnische opleiding, ik heb gestudeerd voor vertegenwoordiger. Maar ik kan goed aan het werk in de bouw omdat ik het echt wilde. Als je wilt leren, dan kun je het leren. Anders was het mij ook niet gelukt.’

 

 

Werfum werkt voor jou

Kennismaken

Werfum wil mensen en organisaties een stukje verder helpen. Maar daarvoor willen we je eerst leren kennen. Solliciteer op één van onze vacatures of neem meteen contact met ons op. En bereid je voor op de vraag: waar krijg jij energie van? Tijdens ons kennismakingsgesprek bespreken we welke baan het best bij jou past. Inclusief de organisatie, het team en de locatie. Daarna begint de sollicitatie echt.

Op gesprek

Elk sollicitatiegesprek bij een organisatie bereiden we samen voor. Wij delen onze kennis over het bedrijf en het team. Jij vertelt en bepaalt waarom jij juist daar wilt werken. Daarna ga je op gesprek. Ben je enthousiast? Dan is het echt tijd voor verandering: voor een vaste baan, opdracht of tijdelijk project waar jij energie van krijgt.

Werk dat je leuk vindt

Gefeliciteerd! Je hebt de baan gevonden die bij je past en die je energie geeft om er iets van te maken. Bij een werkgever die dat ziet en waardeert. En wij houden contact.